Om koret

Det Vilde Kor består av 20 damer i alderen 20-50 år, dirigert av dyktige Soetkin Baptist.

Repertoaret vårt er variert, og spenner fra pop og viser til klassiske verk. Vi henter låter fra ulike tidsepoker, og gjerne fra lokale artister. Vi synger både låter som ligger tett opp til originalen og låter som koret setter sitt eget preg på.

Vi er et ambisiøst kor, og vi har som mål å skape magiske musikkøyeblikk for publikum. Vi har minst to konserter i året, i tillegg til andre prosjekter og oppdrag. Følg oss gjerne på Instagram og Facebook for å bli bedre kjent med oss!

Historikk

Sangensemblet vårt ble stiftet i 2008 av en gruppe sangere fra ungdomskoret i Bodø domkirke, med Lene Wisth i spissen. I løpet av våre 16 år har vi hatt flere dyktige dirigenter: Magne Hanssen, Erlend Fagertun, Ragnhild Strauman, Gro Bergrabb og Johanne Stafsnes.

Vi har deltatt på Landskonkurranse for kor i Trondheim (2011) hvor vi dro hjem med to sølv. Våren 2013 fremførte vi “Et nordnorsk requiem” av Erlend Fagertun til svært god mottakelse av publikum, og terningkast 5 av Avisa Nordlands anmelder.

I 2015 fremførte vi konserten "Lat spille med Vaar over Jorden - Fest og Flirt med Det vilde kor" på litteraturfestivalen Det vilde ord. Verket var et utvalg av Knut Hamsuns diktsamling "Det Vilde Kor", arrangert av Tore Johansen. Med oss på scenen hadde vi skuespiller Hallvard Holmen.

I 2019 var vi ett av flere kor som fikk synge Vinsjan på kaia i beste sendetid da DDE vant Spellemannprisen. Vi spilte inn musikkvideoen i bitrende kulde på nydelige Nyholmen skandse i Bodø.

Under pandemien, i 2020, spilte vi inn den nydelige låten Ikkje lukk hjertet igjen, av Ann-Iren Hansen, under stødig direksjon av Johanne Stavsnes.

Vi har også gjort en rekke samarbeid med lokale musikere og kor fra både Oslo og Meløy, og vi er stolte over vår årlige romjulskonsert som har blitt en tradisjon for mange i Bodø og omegn.

Har du lyst til å jobbe med oss?

Vi er stadig på jakt etter nye oppdrag og spennende prosjekter. Ta kontakt!

KONTAKT OSS